dissabte, de maig 01, 2010

Congost del Segre, de Camarasa a Alòs de Balaguer

Diumenge 16 de maig

En el punt de confluència del Segre i del Noguera Pallaresa i envoltats de parets d'escalada trobem aquest bonic i solitari itinerari en el que podrem estar en contacte amb la natura sense haver de fer una caminada molt llarga.

Aquesta sortida és la reedició de la que vam fer ara fa 3 anys una petita representació del grup de sortides familiars del Centre Excursionista de Lleida. Esperem que aquesta vegada se sumi més gent.

Itinerari

Tot i poder començar l'itinerari a la població de Camarasa, si volem estalviar-nos haver de caminar una estona curta pel costat de la carretera, és interessant continuar una mica més amb el cotxe i deixar-lo una més endavant.
Des de Camarasa continuarem per la carretera de Tremp i al poc temps, trobarem una corba cap a l'esquerra on creuem el riu. Tot just abans de la corba veurem que hi ha una petita carretera asfaltada, l'agafarem i ja podem deixar el cotxe. Per tal de deixar-lo, la millor opció és fer-ho al començament de la petita carretera o bé al final de tot, on hi ha la presa de Camarasa i una mica més d'espai per aparcar. Entre el començament de la carretera i el final hi ha pocs llocs per deixar-lo, a més que normalment hi trobarem escaladors en la zona de boulders que hi ha a la part dreta de la carretera.
Seguint fins a la part final de la carretera arribarem a la part de baix de la presa, on s'ajunten els dos rius, el Segre i el Noguera Pallaresa, quedant el riu amb el nom del primer.
Continuant per la dreta accedirem a unes passarel·les metàl·liques, les quals seguirem. Al cap de poca estona arribarem a un pont penjat que ens permetrà creuar el riu.
Un cop creuat el riu aviat trobarem una curta però forta pujada que ens va fent seguir per l'engorjat. El camí ja no té pèrdua, tan sols hem de seguir el sender sempre amb el riu a la nostra dreta fins arribar a Alòs de Balaguer.

Temps estimat: unes 2 hores
Desnivell: uns 150 metres

Com arribar-hi

Si venim des de Lleida anirem primer a Balaguer i des de Balaguer continuarem direcció Tremp fins a Camarasa.
Si hi anem des de Barcelona anirem direcció a Lleida fins arribar a Tàrrega. Un cop a Tàrrega ens desviarem cap a Balaguer, i des d'aquí continuarem cap a Camarasa.Allotjament i menjar

Al poble de Camarasa hi ha molta oferta al respecte.
També podem allotjar-nos al càmping de Sant Llorenç de Montgai, a pocs kilòmetres de Camarasa.

Horaris previstos i llocs on quedar

Per poder organitzar-nos bé haurem de sortir aviat des de Lleida ja que la idea és deixar cotxes a totes dues bandes del congost, de manera que després de baixar la majoria de la gent, haurem d'anar alguns cap a Alòs i deixar allà alguns cotxes amb l'objectiu de facilitar la tornada. Això junt amb el fet que hi ha un bon tros de solana fa recomanable començar a caminar aviat.

És per aquests motius que sortirem de Lleida el diumenge 16 de maig a les 8:00 des de l'aparcament del Pavelló Barris Nord. Ens retrobarem cap a les 9:00 a la zona de l'aiguabarreig del Segre i la Noguera Pallaresa, just al davant de la presa de l'embassament de Camarasa. Mentre organitzem els grups i col·loquem els cotxes als dos costats del Congost ia canalla pot anar esmorzant, la qual cosa ens permetrà començar a caminar cap a les 10:00 (esperem que no faci gaire calor). Cap a les 13:00 podem haver acabat de fer el congost i podem dinar a la part d'Alòs de Balaguer, després podem tornar cap a casa... cadascú a la seua ;)

Recordeu:

diumenge 16 de maig
8:00 aparcament Barris Nord
9:00 retrobada aiguabarreig Segre-Noguera Pallaresa
10:00 començament de caminada
14:00 dinar

Animeu-vos, us esperem!

9 Comentaris:

El dissabte, de maig 01, 2010 12:56:00 a. m., Blogger SiscoGarcia ha dit...

Hola,

Nosaltres, com que som els vocals, no hi faltarem; però és que, a més, tenim moltes ganes de fer excursions perquè en tota la primavera no n'hem pogut fer cap.

Fins aviat!

Ona, Pau, MariaJo i Sisco.

 
El diumenge, de maig 02, 2010 9:38:00 p. m., Anonymous Anònim ha dit...

Nosaltres també hi serem

Àneu, xavi i magda

 
El diumenge, de maig 09, 2010 6:08:00 p. m., Anonymous Anònim ha dit...

Si em deixeu jo també vindré (joan ramon segura).

 
El dimarts, de maig 11, 2010 7:11:00 p. m., Blogger SiscoGarcia ha dit...

I tant que et deixem... ja ets de la família ;)

 
El divendres, de maig 14, 2010 9:24:00 a. m., Anonymous Anònim ha dit...

Nosaltres (Magda, Kike, Martí i Enric) no sabem si podrem venir perquè el Kike té el cordill de la bota dreta mullat i no s'acaba d'assecar. Esperem que el diumenge estigui sec. Del contrari, i sentint-ho molt, no podrem venir. I mira que ens feia gràcia anar ...

 
El divendres, de maig 14, 2010 1:52:00 p. m., Anonymous Anònim ha dit...

Nosaltres vindem.
Eric, Alba, Joan e Ioli.

 
El divendres, de maig 14, 2010 5:42:00 p. m., Anonymous Anònim ha dit...

Nosaltres vindrem a Alòs de Balaguer cap al migdia ja que ens agradaria dinar i passar una estona amb vosaltres; ja que jo encara estic lesionat del genoll i no podem fer l'excursió caminant.

Per cert, en quin lloc d'Alòs teniu pensat fer l'àpat?

Xavier, Marga i Joana (el Pau se'n va de comunió)

 
El divendres, de maig 14, 2010 10:47:00 p. m., Blogger Shutter ha dit...

Nosaltres tenim moltes ganes de retrobar-nos amb el grup de famílies, el diumenge matinarem i a les 8 serem al Barris Nord.

Marta, Eduard, Helena i Jordi

 
El dissabte, de maig 15, 2010 12:16:00 a. m., Blogger SiscoGarcia ha dit...

Hola Xavier,

la veritat és que no havíem pensat a cap lloc en concret, la idea era de seure per alguna zona suficientment àmplia a la vora del riu, segons veiéssim.

Ens truquem i ho concretem.

Sisco.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Enrere