dimecres, d’abril 18, 2012

Pont de l'1 de maig a Canfranc

Pel pont de l'1 de maig us proposem, als qui en pugueu gaudir, una sortida a una vall del Pirineu aragonès que ens queda una mica allunyada i que només la podem gaudir amb tranquiŀlitat en ocasions com aquesta. Per tal d'abaratir-la una mica sortirem diumenge al matí enlloc de dissabte, ja que a la zona no hi ha opció de trobar allotjaments amb dret a cuina.

Sortida: diumenge 29 d'abril, a les 8:00 h de l'aparcament del Pavelló Barris Nord

Arribada: dimarts 1 de maig a la tarda-vespre... cadascú a casa seua ;)

Allotjament:
Alberg Pepito Grillo, a Canfranc-Estación. La mitja pensió surt per 28 €/persona (quan feu la reserva digueu que veniu amb el grup de famílies del Centre Excursionista de Lleida). Penseu d'agafar sacs o llençols... i coixinera (si voleu). També haureu de pensar amb el dinar dels tres dies, allà només tenim contractat el sopar i l'esmorzar.


Diumenge al matí sortirem aviat, per tal de poder arribar a Canfranc a mig matí. Penseu que hi ha unes 3 hores de viatge i que arribaríem sobre les 11:00. Encara seríem a temps d'esmorzar una mica i fer una excursioneta curta: la del camí de la Caseta Blanca, al vessant est dels Aranyons (podeu descarregar-vos la ruta en pdf).

L'excursió que us proposem és circular, i surt de la pista del Coll dels Lladres i un cop passat el senyal del passeig dels Melancòlics (molt bonic, per cert) es desvia cap a la dreta i al cap d'una mitja hora ens porta a la Caseta Blanca (antic viver forestal). Des d'aquí baixarem per la pista de Picaubé en sentit sud cap a la font de la Ferradura, per finalment tornar a buscar el passeig dels Melancòlics per on anirem fins als cotxes.

Depenent de quan ens deixin instaŀlar-nos a l'alberg, podem començar l'excursió al mateix alberg, o bé fer-ho a prop, de manera que en acabar-la ja no ens calgui moure els cotxes.

La resta de la tarda la podem dedicar a instaŀlar-nos a l'alberg i a fer una visita a l'antiga estació internacional de ferrocarril de Canfranc, d'estil modernista. Després ja anirem cap a l'alberg a sopar i a dormir.


Dilluns és quan podrem fer l'excursió més llarga, i n'hem triat una que permet diferents graus de dificultat... bé, de fet és una circular que permet fer diferents cercles, i així allargar-la més o menys. És el camí de Secras, PR-2, al vessant oest dels Aranyons (podeu descarregar-vos la ruta en pdf). El que us proposem té una durada fins al punt més elevat d'unes 3h30' (a més de les parades), tornant després fins al punt de partida en una ràpida baixada; però també hi ha alternatives molt més curtes (com el PR-11, d'uns 45' aproximadament).

Sortirem des del rierol d'Estiviellas, al marge esquerre, just darrere de l'Ajuntament des del passeig dels Ayerbe. Comença pujant amb poc pendent cap al sud fins a unes faixes excavades a la roca, on hi ha una bona panoràmica de la vall. Després el camí segueix per una fageda fins a superar la faixa i començar un bosc d'avet roig. En aquesta zona podem trobar isards, i també diverses fonts. En sortir del bosc serem al punt més alt, on trobarem el camí que baixa per la cascada anomenada de la Cua de Cavall.


Dimarts, després d'esmorzar i recollir les bosses, anirem a fer una altra excursió típica de la vall del riu Aragó, la de la vall d'Izas, que començarem portant els cotxes al final del passeig dels Melancòlics, al Fort del Coll dels Lladres (podeu descarregar la ruta en pdf). A partir d'aquest punt, la vall s'obre cap a l'est i passa per la base del Vèrtex d'Anayet o el Garmo, una de les muntanyes mítiques de la zona, junt amb l'Anayet o la Pala de Ip. El camí passa a prop de la cascada de les Negres i poc després es bifurca; cap a la dreta (sud) podem anar a l'estanys de Saman o Iserías, o bé podem seguir recte fins al coll d'Izas. Des del Fort del Coll dels Lladres fins al Coll d'Izas hi ha unes 3 hores de camí, aproximadament (unes 2 hores de tornada). També es pot fer circular.

En tornar als cotxes podem parar a fer un cafè i... cap a casa!


6 Comentaris:

El dimecres, d’abril 18, 2012 10:47:00 p. m., Anonymous Anònim ha dit...

Acabem de penjar la ressenya i ja hem fet la reserva.

Aquesta sortida pensem que us agradarà perquè hi ha unes quantes excursions molt xuŀles. Algunes ja les vam fer quan les nenes eren molt petites i la veritat és que paguen molt la pena.

Apunteu-vos que ho passarem bé!

Ona, Pau, MariaJo i Sisco.

 
El dimarts, d’abril 24, 2012 9:08:00 a. m., Anonymous Anònim ha dit...

Nosaltres també ens hem animat. Tenim ganes de desconectar, estirar les cames i veure verd ( això últim segur que no falla ).

I com més serem, més riurem...

Kike, Magda, Martí i Enric

 
El dimarts, d’abril 24, 2012 11:54:00 p. m., Blogger Gemma ha dit...

Hola,
Nosaltres també vindrem, però no ens és possible sortir a les 8.00h perquè en Jordi surt de guardia. Podriem quedar a les 8.30h?

Una abraçada,
Jordi, Quim, Marc i Gemma

 
El dimecres, d’abril 25, 2012 12:16:00 a. m., Anonymous Anònim ha dit...

I tant Gemma! Avisant amb temps com heu fet podem quedar a les 8:15 per tal de sortir a les 8:30 quan arribeu vosaltres.

Ja avisarem la gent perquè no matinin tant ;)

Fins diumenge!

 
El dijous, d’abril 26, 2012 12:42:00 a. m., Blogger Raül ha dit...

L'anna i jo també hi serem. Animeu-vos que tots tenim ganes de compartir aquests dies de festa.
Salut.

 
El divendres, d’abril 27, 2012 11:09:00 a. m., Anonymous Anònim ha dit...

Hola!!!!
ja s'apropa, ja arriba.... El Salva, l'Eugènia i el Biel ho aprofitarem al màxim, així que marxarem el dissabte després de dinar i us estarem esperant impacients!!!!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Enrere