dijous, de juny 16, 2011

Restanca: Estany de Mar

El dies 2 i 3 de juliol "Estany de Mar" per la Restanca

ANUL·LADA PER MANCA DE PLACES AL REFUGI.

La idea es anar a dormir al refugi de la Restanca el dissabte i fer l'excursió a l'Estany de Mar el diumenge.

Lloc i hora de sortida:

Serà arribada lliure el dissabte al refugi de la Restanca ( Arties , Vall d'Aran )situat a 2.010 metres d'altura.

Cal fer reserva individualment al refugi:

Telefons: 608 03 65 59, 973 641681

Web: http://www.restanca.com/
Central de reserves: www.refusonline.com


Dins de l'àrea perifèrica de protecció del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, a través de boscos d'avets, faigs, roures i pi negre, la ruta s'enfila fins al magnífic estany de Mar, de 1.600 m de llargada i 500 d'amplada. Al fons d'aquest circ d'origen glacial es contempla, també, l'imponent massís del Besiberri Nord, de 3.015 m d'altitud, un dels conjunts de cims més bells dels Pirineus, de dificultosa ascensió.



Per accedir-hi, cal sortir de Vielha per la carretera C-28 en direcció al port de la Bonaigua. Abans de Salardú, cal girar a la dreta i entrar a Arties. Travessat el poble, se segueix per una pista que, en direcció sud, fa cap a Valarties fins a l'aparcament i barrera del ponth deth Ressèc, a la cota 1.380 m de Valarties, on s'arriba sempre amb el marc del Montardo al fons.

S'hi estaciona el vehicle i es comença l'excursió a peu prenent la pista que se seguia.

Es guanya alçada per la pista forestal que puja pel fons de la vall i, als 8 min, es deixa a l'esquerra un trencall de pista que creua la falda del Montardo cap a la vall de Loseron i el coret de Prüedo (cal veure la ruta en bicicleta Coret de Prüedo). Se segueix recte per la mateixa pista, tot seguint les marques blanques i vermelles del GR-11 (sender de Gran Recorregut), que ve de Prüedo.

Es passa per les hònts (fonts) de Gresilhon (1.450 m, als 15 min) fins on anys enrere es deixava pujar en cotxe.

Als 40 min, al pontet de Rius, 1.650 m, on hi ha un petit edifici de magatzem, es deixa el GR-11, que puja per la vall de Rius i els estanys de Rius, i es pren el GR-11-18, un camí que remunta amb força per l'esquerra, entre un bosc d'avets amb faigs fent llaçades.

Es passa per sobre de la presa artificial de l'estany dera Restanca (2.000 m) a l'hora i 40 min. En travessarlo es troba el refugi del mateix nom, des d'on s'albiren àmplies vistes de l'entorn muntanyenc.



Es deixa enrere el refugi i s'abandona el GR-11-18, que puja al coret (collet) d'Oelhacrestada (2.570 m), a sota del Montardo (2.833 m). Cal continuar pel sender, també senyalitzat, que voreja l'estany per l'est.

A l'altra banda d'aquest, a l'obac, el camí remunta fortament un contrafort i creua els prats superiors en direcció sud-oest. Es passen les parets granítiques del fons fent llaçades.

Després de 1 h i 25 min de recorregut s'arriba a l'estany de Mar (2.240 m), de grans dimensions i ubicat en un circ envoltat d'imponents crestes i parets. L'estany té una vistosa illa al seu centre. Al fons destaca la magnífica muntanya del Besiberri Nord, de 3.015 m, de bella forma piramidal.

Es torna pel mateix camí, fins al pontet de Rius i un quart d'hora més fins a l'aparcament.


3 Comentaris:

El dimecres, de juny 22, 2011 10:25:00 p. m., Anonymous Anònim ha dit...

Jaume, Marta i Jordi. Nosaltres sortirem el dissabte al matí al voltant de les 11 h. Els que també pugeu deixeu un missatge al blog per saber quants serem. Animeu-vos i penseu a fer la reserva al refugi.

 
El dimarts, de juny 28, 2011 3:52:00 p. m., Anonymous Anònim ha dit...

Acabo de trucar a la Central de Reserves del refugi Restanca i m'han dit que no queden places lliures pel dia 2, dissabte. Només quedavan pel Ventosa i Calvell. Malauradament no podrem assistir a la sortida.


Magda, Kike, Martí i Enric

 
El dissabte, de maig 25, 2013 11:11:00 p. m., Anonymous Anònim ha dit...

When I originаlly commented I ѕеem to have сlіckeԁ on thе -Νotify me ωhen new commеnts
are added- checkboх and nοw each tіme a comment is addeԁ I receive fouг emaіls
with the exаct ѕame comment. Ρeгhаps theгe is an easy methοԁ уou
cаn remove me from that ѕеrvice?
Kuԁos!

Feel frеe tо surf to my web ѕіte - payday loans

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Enrere