dijous, de gener 13, 2011

Volta al pantà de Sant Llorenç de Montgai


DIUMENGE 23 DE GENER

Sortida a les 9,30 h del matí de l'aparcament de Barris Nord

Volta al pantà de Sant Llorenç de Montgai

Tot just a pocs kilòmetres de Lleida trobem el petit poble de Sant Llorenç de Montgai. És sorprenent com a tan poca distància de la capital del Segrià hi pot haver un canvi paisatgístic tan gran que junt amb l'embasament i les parets d'escalada fa que aquest indret tingui un encant especial.

Itinerari: comença just al costat del pont pel que la carretera creua el pantà. Per arribar a aquest pont, si estem al poble de Sant Llorenç de Montgai hem d'anar direcció a Camarasa, passar per sota de les parets d'escalada i al cap de poca estona ens trobarem que la carretera creua el pantà. Un cop hem creuat el pont, veurem a ma dreta un petit camí que s'enfila uns metres per sobre de la carretera. L'agafarem i l'itinerari ja no té pèrdua ja que és l'únic sender que hi ha en tot el recorregut.

Comencem l'itinerari caminant pel costat del llac amb unes magnífiques vistes de les parets d'escalada de Sant Llorenç i també de les rojes parets del Mont Roig. Un com hem avançat una estona entrem en una zona on caminarem entre pins i on el camí fa alguna pujada i baixada.
Tal i com anem avançant anem alternant les vistes del pantà amb els pins, les pujades i les baixades sense fer-se mai un camí molt cansat. Anirem seguint així, veurem el poble de Sant Llorenç de Montgai al marge oposat i després d'una estona ens trobarem una presa que ens indica que ja hem recorregut tot un costat del pantà. Creuarem la presa i ens trobarem a la carretera, tot just davant del càmping La Noguera .

Aquí tenim ara l'opció d'acabar la volta fins al lloc de partida, tot i que serà una caminada per la carretera on l'únic interès que hi pot haver és veure de ben aprop les parets d'escalada.

El temps per anar des del pont fins a la presa és aproximadament d'una hora i trenta minuts.

Com arribar-hi: un cop hem arribat a Balaguer tenim dos opccions per accedir a Sant Llorenç de Montgai.
- Opció 1: podem entrar a Balaguer i agafar la carretera de Les Avellanes i als poc metres trobem un desviament a ma dreta on ens indica el poble de Gerb. Seguirm aquest desviament i el proper poble passat Gerb és Sant Llorenç de Montgai.
- Opció 2: l'altra possibilitat és anar direcció a Andorra i als pocs kilòmetres d'haver passat Balaguer ens trobem un desviament a ma esquerra per anar a Tremp. Prenem aquest desviament i poc abans de Camarasa trobem un desviament també a ma esquerra per anar a Sant Llorenç de Montgai.


3 Comentaris:

El dissabte, de gener 15, 2011 2:54:00 p. m., Anonymous Anònim ha dit...

Nosaltres allí estarem i l'Alba ja no portarà portejador, per fi. (que content tenim al Joan).
Animeu-vos que serà molt divertit.

Eric, Alba, Ioli i Joan.

 
El dilluns, de gener 17, 2011 9:05:00 p. m., Anonymous Anònim ha dit...

Nosaltres també vindrem!!!!

Àneu, Xavi i Magda

 
El dimecres, de gener 19, 2011 6:02:00 p. m., Blogger Raül ha dit...

Aquesta vegada no vindrem ja que m'he apuntat de control en la prova de raquetes i a dos llocs encara no hi ser estar.
Que us vagi molt be i que us faci un bon solet.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Enrere