dissabte, de març 07, 2009

LA ROCA DEL CORB (PERAMOLA) -ALT URGELL- DIA 29 DE MARÇ DE 2009

ADVERTÈNCIES PRÈVIES:


1.- Durant la matinada del mateix dia 29 de març esdevindrà efectiu el canvi horari de cada primavera, de manera que a les dues del matí s'haurà d'avançar el rellotge una hora. En conseqüència, dormirem una hora menys aquella nit.

Per paliar mínimament els efectes d'aquest canvi horari quedarem al davant del Pavelló Barris Nord a les 10:00 hores (hora nova) tenint en compte que anem amb nens petits i que l'excursió tampoc és massa llarga.


2.-Un altre apartat a tenir en compte es que durant tot el recorregut que farem no hi haurà ni una sola font d'aigua. Per tant, haurem de dur l'aigua des de casa .


3.-Finalment esmentar que la duració del trajecte a peu està calculat en base al recorregut efectuar per una persona adulta a un ritme diguem-ne “normal”. Es a dir, ni passejant tranquil·lament ni caminant ràpid.

De tota manera existeix la posibilitat, per aquells que ho desitgin, de començar la caminada a Can Boix (famòs restaurant de Peramola) i seguir des d'allí el Camí Ral fins a Grau de Porta, amb la qual cosa us podreu estalviar entre 10 i 15 minuts de caminar.


TROBADA I RECORREGUT AMB VEHICLE:

El trajecte en vehicle serà d'una hora i un quart. Uns 95 quilòmetres.

Ens trobarem tots davant del Barris Nord a les 10:00 hores (hora nova) i sortirem en cotxe per la carretera que duu a les Escoles Alba . Posteriorment entrarem a la variant de Balaguer fins al desviament que indicat cap a Tremp i Seu d'Urgell. Un cop a la C-13 (que duu a La Seu d'Urgell) la seguirem fins passat la cruïlla que porta a Solsona (1 hora de recorregut).

Al final de la llarga pujada en recta que hi ha abans d'Oliana hi ha uns desviament a l'esquerra indicat amb un rètol on hi fica “NUNCARGA AGUILAR LA CLUA”. Agaferem el desviament i així travasserem les localitats de Nuncarga i Tragó per posteriorment dirigir-nos a Peramola. Agafarem la primera entrada que hi ha per anar a Peramola. Uns 25 metres després del cartel indicador de la població veurem uns contenidors de brossa. Allí pujarem per un cami asfaltat indicat amb el rétol de “Capella del Roser” (no confondre amb el de “Barri del Roser”). La capella està a uns 200 metres del desviament i és molt petita. Just passada l'ermita hi ha un carrer on podrem estacionar els vehicles a la banda esquerra.

Al costat de l'ermita hi ha una font, encara que desconeixem si l'aigua és apta pel consum humà. També hi un parell de taules de fusta i una bancada de pedra on seure a fer un mos abans de començar a caminar.


RECORREGUT A PEU:

La ruta comença just al costat de la capella del Roser. Un cartell indica que dura 3 hores i 15 minuts però no tingueu por, que no la farem sencera. En tot cas serà una opció pels més agossarats...

Intentarem començar l'tinerari a les 12 hores (hora nova a partir d'ara sempre). Penseu que estem amb el hàndicap del canvi horari.

Començarem caminant per una pista àmplia no asfaltada que aviat deixarem per agafar un camí planer més estret que ens durà en uns 12 minuts a la “Casa Nerola”, mig enrunada i coberta de vegetació.

Des de Nerola agafarem un corriol que ja sí s'enfilarà pel mig del bosc fins arribar a un pas entre roques anomenat GRAU DE PORTA (37 minuts de recorregut). Aquí també conflueix el Camí Ral que duu en baixada fins a Can Boix (famós restaurant de la zona). Nosaltres continuarem pel bosc i en pujada fins a Quatre Camins (47 minuts de recorregut), on encreuen quatre camins .Deixarem el que duiem i agafarem el que queda immediatament a la nostra dreta. Es tracta d'una pista que ara ja serà pràcticament plana fins al nostre objectiu.

A l'esquerra de la pista ens quedarà l'avenc del FORAT DEL CORB (56 minuts de recorregut). S'ha de vigilar que cap nen caiguí dins en treure el cap, perquè es tracta d'un avenc de 16 metres de fondària practicable només amb cordes.

Després d'un revolt, ens trobarem de sobte davant amb l'impressionant Roca del Corb (1 hora i 3 minuts de recorregut). Es tracta d'una gran mole formada per conglomerats tipus montserratí., modulada pel l'aigua i pel vent.

Damunt la roca, es visualitza l'absis de la que es considera la capella romànica més petita de Catalunya, Sant Salvador del Corb., a la qual podran pujar els més valents en un moment posterior.

A peu de la Roca del Corb ens reagruparem tots definitivament admirant el paissatge que ens envolta format per la mola de Sant Honorat i el Clot de la Font Viva. Seran sobre les 14:00 hores.

A tres minuts caminant des del peu de la Roca del Corb arribarem a una explanada on podrem dinar tots plegats, orientada cap al sud de la roca, de manera que és de preveure que ens toqui el sol ( si n'hi ha). Aquí podrem també visitar la curiosa construcció de la Casa del Corb. Es tracta d'una gran balma aprofitada com a habitatge des de temps immemorials que farà les delicies dels menuts i que conserva restes interessants en el seu interior, com el forn de pa, així com tot tipus d'estances que converteixen el lloc en una mena de laberint construir aprofitant una buit de la roca.


Per tornar als vehicles farem el mateix camí a l'inrevès, sols que ara serà tot baixada.


Els que tinguin els nens més grans ténen l'opció de rodejar tota la Roca del Corb en el sentit de les agulles del rellotge. El recorregut dura 38 minuts, encara que si es puja a l'ermita de Sant Salvador s'han de sumar uns 25 minuts més.(entre pujar i baixar).

En definitiva ens trobariem tots al mateix lloc de reagrupació del matí, sobre les 16:30 hores, al peu de la Roca del Corb, per baixar tots junts fins als vehicles, on finalitzaria l'expedició.

4 Comentaris:

El dissabte, de març 07, 2009 10:12:00 p. m., Blogger Magda ha dit...

Nosaltres hi serem,les 10 és molt bona hora.
Bé, ens veiem
Àneu, Xavi i Magda

 
El dimarts, de març 24, 2009 2:21:00 p. m., Anonymous Anònim ha dit...

Nosaltre també.
Paula, Anna, Rosa i Fernando.

 
El dimarts, de març 24, 2009 9:31:00 p. m., Blogger Unknown ha dit...

Al final no podrem venir,ens han posat un aniversari de classe.
Bé, ens veiem a Prades, que serà la pròxima.

Xavi, Àneu i Magda.

 
El dissabte, de març 28, 2009 1:47:00 p. m., Anonymous Anònim ha dit...

Nosaltres tampoc. Imprevist familiar. Tendrá que ser fins a la de Prades.

Paula Anna Rosa Fernando.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Enrere