dissabte, de juny 27, 2009

Estany Gento i Estany Tort. Vall Fosca. 4 i 5 de juliol de 2009

4 de juliol de 2009

Durant la tarda-nit anirem arribant al Camping Vall Fosca, situat a mà esquerra de la carretera L503 tot just travessar la població de La Torre de Cabdella. El telèfon és el 973 663080 i la pàgina web www.pallarsjussa.net/campvallfosca/

Els preus són de 5,3 € tant per cada adult, com cada tenda com cada vehicle i de 4,9 € per cada nen.

Però és d'esperar que ens facin un descompte si som prou gent. Per això us demamen que afegiu un comentari al més aviat possible al blog indicant els que teniu intenció de venir i quants sereu. Feu arribar els vostres comentaris com a molt tard el dijous 2 de juliol.

El camping està situat aproximadament a 1 h. 45 mn. de Lleida.


5 de juliol de 2009

Ens llevarem aviat per tal de recollir les tendes i ens desplaçarem conduïnt durant uns 30 minuts fins a l'embassament de Sallente, on deixarem els vehicles a la zona habilitada a tal efecte.

Un cop allí agafarem el funicular que ens portarà en uns 10 minuts a l'Estany Gento situat a 2.150 metres. Costa uns 4 € per persona només l'anada i uns 6 € anada i tornada.

Els qui vulguin podran optar per pujar a peu els 350 metres de desnivell que hi ha entre el Pla de Sallente i l'Estany Gento, efectuant la darrera part del recorregut caminant pel damunt una antiga via estreta ("carrilet") que travessa diversos túnels curts. Aquest recoregut alternatiu té una duració de 1 h. i 20 minuts.

A la zona de l'Estany Gento hi ha un refugi amb servei de bar i des d'aquí es poden realitzar diverses excursions. Una seria resseguir el "carrilet" en direcció sud, que es completament plana i plena de petits túnels. Però nosaltres aprofitarem que estem a certa altura sense haver efectuar encara cap esforç per arribar fins a l'Estany Tort, situat a 2.300 metres d'altura i per arribar al qual només haurem de caminar 45 minuts per un camí perfectament marcat.

Podrem parar a dinar a la vora de l'Estany Tort, que és enorme i conforma un paratge paradisíac.

Però si anem bé de temps, i les forces ens acompanyen, podrem arribar en mitja hora més de l'Estany Tort fins a l'Estany Colomina (2.400 m.), en un marge del qual es localitza el refugi del mateix nom i que forma part de l'anomenda ruta senderista "Carros de Foc". Penseu que estarem en una altura que segurament serà el rècord personal de molts dels nostres fills.

Després de dinar ens dirigirem de nou a l'Estany Gento seguint el mateix recorregut a l'inrevés. Un cop al Gento podrem triar entre baixar amb el telefèric novament fins al Pla de Sallente o bé baixar a peu fins als vehicles resseguint el camí alternatiu al recorregut del funicular aeri.


5 Comentaris:

El dissabte, de juny 27, 2009 12:02:00 p. m., Blogger JOAN,IOLI,ERIC,ALBA ha dit...

Hola, nosaltres si que vindrem.
Joan, Ioli, Eric, Alba

 
El dimecres, de juliol 01, 2009 10:55:00 p. m., Blogger enric sales ha dit...

Hooolaaa!!! Què no ve ningú més???
Au va animeu-vos !! Feu-ho per nosaltres, que si som poquets ens haurem de llevar molt d'hora per agafar el telefèric a les 9.

Kike, Magda, Martí i Enric

 
El dijous, de juliol 02, 2009 5:15:00 p. m., Blogger Raül ha dit...

El Raul i l'Anna també vindrem però el diumenge al matí. A quina hora voleu agafar el telefèric? 649398738.

 
El divendres, de juliol 03, 2009 12:19:00 p. m., Blogger Edmond Miquel ha dit...

Hola, som la Miquel Edmond famili. Nos. vindrem pero no sabem si de camping o de alberg, ja que al mateix Torre de Cabdella hi ha l'alberg de la Vall. Quique felicitats pel Mont Blanc. Ja et trucarem quan sapiguiem algo

 
El divendres, de juliol 03, 2009 5:29:00 p. m., Anonymous ENRIC SALES ha dit...

Hola, soc l'Enric (organitzador de la sortida. Farem sortir un viatge en telefèric entre 10 i 10:30 hores del diumenge si som mínim 15 persones (crec que no tindrem problema). Els que vingueu només diumenge penseu en arribar abans de les 10:00 al Pla de Sallente. Per qualsevol consulta el meu telèfon és 609331536. Penseu que de Lleida a Pla de Sallente hi ha aprox. 2 h 15 mn.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Enrere