divendres, de juny 12, 2009

Vall de Riqüerna pel camí de Rus. Vall Fosca, 20 i 21 de juny

Aquest mes repetim sortida amb pernoctació. Ho farem al càmping Vall Fosca [1], tot just passar la Torre de Capdella a mà esquerra. La idea és fer una acampada tots plegats i de ben segur que els petits i les petites s'ho passen d'allò més bé, com quan vam anar a Aigualluts ja fa dos anys.


Com diu el Sergi Galanó al seu llibre "Itineraris a peu per la Vall Fosca", “Si hi ha un indret a la Vall Fosca pràcticament verge però amb regust històric, de fàcil accès la major part de l'any, que ens permet gaudir d'un ambient d'alta muntanya i, a més, assequible per a nens, aquest és sens dubte la vall de Riqüerna”.





Itinerari

La idea és sortir de Capdella a les 10 del matí de diumenge 21 de juny, és a dir, que haurem de matinar una mica per desmuntar les tendes. Els cotxes els podem deixar a l'aparcament que hi ha just a l'entrada del poble. Allà mateix hi ha una font on podem agafar aigua. Continuem cap a la plaça del poble on hi ha un cartell indicador de la ruta que volem seguir, anem cap a dalt del poble i tombem a l'esquerra per seguir les marques grogues que indiquen el camí de Rus. Al cap d'uns 5 minuts el camí és empedrat i poc després s'endinsa en un bosquet molt barrejat amb roures, castanyers, cireres, freixes, pins, avellaners i alguns arbres de ribera, presents per la proximitat del riu Riqüerna. El camí va pujant i al cap d'un quart d'hora abandonem el bosquet i s'obre davant nostre la vall de Riqüerna, amb un canvi important de paisatge, molt més obert i alpí, amb prats ben bonics. Al cap d'una estona de saltar escorrenties i evitar mullar-nos, arribem a un roc molt evident, amb una marca groga que indica el camí de baixada al riu, on els més agosarats podran remullar-se en alguna de les basses que fa més endavant. En aquest punt, si tot va bé, portarem uns 45 minuts d'excursió, i encara queda una estona per arribar al pont de Rus seguint les marques grogues que ens han acompanyat tota l'estona per arribar-hi una hora després, fent en total 1 hora i 45 minuts d'anada.


Com veieu l'excursió és força atractiva i presenta diverses possibilitats, de manera que els que per un motiu o altre no vulguin/puguin fer l'itinerari més llarg es poden quedar a mig camí i gaudir de la vista o d'un bany al riu.


Aquest itinerari ofereix també una alternativa més llarga pels més forts i els que es troben en millor forma física, és pot seguir el camí fins trobar les marques del GR 11-20 que ens permetran arribar al port de Rus (2h 15' més tard) i des d'aquí baixar a l'estany Tapat (45' més).


Penseu que el camí de Rus ha estat emprat tradicionalment com la principal via de comunicació entre aquesta part de la Vall Fosca i la veïna vall de Boí; entre altres usuaris hi havia els que havien d'anar a “prendre les aigües” al balneari de Caldes de Boí, havent de superar el Port de Rus de 2617 m i estar-se més de 6 hores caminant.






Bibliografia i cartografia


Galanó, Sergi. Itineraris a peu per la Vall Fosca, Cossetània Edicions, col·lecció Azimut, Valls 2008 (podeu trobar la ressenya al google-books).


Vall Fosca, 1:25000, Ed. Alpina


Vall de Boí, 1:25000, Ed. Alpina


Dormir

Càmping Vall Fosca (973 663 080)

[1] http://www.pallarsjussa.net/campvallfosca/


Les tarifes diàries del càmping per aquest any són les següents:

Adult/a 5,30 €

Nen/a 4,90 €

Tenda 5,30 €

Cotxe 5,30 €

Llum de 4 A 4,25 €


De tota manera ens han dit que si anem en grup ens faran un descompte. Així que per tal de poder organitzar-nos bé, hauríeu de deixar un comentari fins el dimecres 17 de juny conforme teniu intenció de venir, per tal de poder comunicar-ho al càmping i que ens reservin un espai prou gran perquè puguem estar junts. Hem de comunicar-los-ho dijous.


Apa, animeu-vos, que com més serem més riurem ;-)


Ona, Pau, MariaJo i Sisco.


7 Comentaris:

El diumenge, de juny 14, 2009 9:49:00 a. m., Blogger SiscoGarcia ha dit...

Evidentment nosaltres vindrem.

Vinga, apunteu-vos que serà força divertit!

Ona, Pau, MariaJo i Sisco.

 
El diumenge, de juny 14, 2009 9:53:00 p. m., Anonymous JOAN,IOLI,ERIC,ALBA ha dit...

Nosaltres també vindrem. Joan, Ioli, Eric, Alba

 
El dilluns, de juny 15, 2009 9:47:00 a. m., Blogger jaume ha dit...

hola la marta ,el jaume,el Jordi i l'Anna també vindrem ,ens veiem dissabte.

 
El dimarts, de juny 16, 2009 12:21:00 a. m., Blogger Magda ha dit...

Nosaltres també vindrem, però farem tard sobre les 22 h0res , ja que jo tinc la festa final de curs a l'escola.

Àneu, Xavi i magda

 
El dimecres, de juny 17, 2009 10:10:00 p. m., Anonymous Anònim ha dit...

hola a tots som tres nois que vindre al riquerna jo l´emili amb practiques i dos amics be dons fins disabte deu i molta muntanya

 
El dimecres, de juny 17, 2009 10:45:00 p. m., Blogger Raül ha dit...

Hola, l'Anna i el Raül també vindrem.

 
El divendres, de juny 19, 2009 11:29:00 a. m., Blogger SiscoGarcia ha dit...

Acabo de parlar amb el càmping i m'han dit que ens faran un 20% de descompte sobre el preu de tarifa.

Si algú dubtava ja teniu un altre argument per venir. Vinga animeu-vos!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Enrere